Instagram

Wednesday, February 26, 2014

www.fashionintheair.com

Draga Ana, ukratko nam se predstavi.
Zovem se Ana Belić, nadimka Sienna, i dolazim iz Zagreba. Po struci sam dizajnerica interijera, a modni blog mi je hobi i zanimacija. 
Kako si se odlučila pisati modni blog, kada je sve počelo?
Sve je počelo prije otprilike tri i pol godine, kada sam odlučila da želim svoj mali kutak na internetu gdje bih bez ičijeg utjecaja mogla pisati o svojoj najvećoj strasti - modi. Naravno, tada nisam znala praktički ništa o bloganju niti o mogućnostima koje se mogu pojaviti.  


Kako izgleda jedan dan u životu blogerice?
Hehe, većinom kao i život svake druge osobe. Pošto mi to nije posao, nego hobi, to ne zauzima moj cijeli dan. Kod nas modni blog nikome nije posao, nego cure i dečki jednostavno žele podijeliti svoju strast za modom sa drugim ljudima. Živim prilično normalnim životom, jedino po čemu se život modne blogerice možda razlikuje od ostalih su slikanja za outfit postove, povremeni odlasci na evente i revije. 
Prva stvar koju napraviš kad se probudiš?
Kao pravi ovisnik o gadgetima, prvo pogledam na svoj iPhone.
Čije blogove pratiš na domaćoj i stranoj sceni? Koliko oni imaju utjecaj na tvoj stil, način pisanja…
Što se tiče svjetski poznatih blogova, imam nekoliko favorita kojima sam vjerna godinama, te njihove blogove otvaram svakodnevno, a to su: The Blonde Salad, Style Scrapbook, Fashion Squad, Peace Love Shea i Wendy's Lookbook. Naravno, postoji još puno blogova koje povremeno pogledam, ali ovi su mi favoriti. Navedeni blogovi mi služe kao neiscrpna inspiracija i za uživanje u divnim fotografijama i outfitima. Od naših više-manje sve tu i tamo otvorim, ali najviše pratim Milu saFashionrocks-a, Barbaru sa Ar-Ar bloga, te Mateu sa Gypsy Gardensa. 


Kako bi opisala svoj stil?
Teško mi je uvijek odgovoriti na ovo pitanje, jer se ne volim svrstavati u samo jedan određeni stil... Za svakodnevne kombinacije ću najćešće odabrati nešto rocker chic, ili bar sa nekim edgy detaljem, dok za specijalne prilike možda odjenem i nešto ultra ženstveno.... Ljeti obožavam boho stil sa dugim suknjama, kombinezonima i sl. Sve ovisi o prilici. Mislim da je najbitnije oblačiti se sukladno prilici, ali uvijek sa daškom vlastite osobnosti. Uvijek se sjetim poznatog citata Rachel Zoe, tj. kako je ona objasnila stil - naime rekla je da je stil način kako možete reći tko ste, bez da morate govoriti. Sa time se u potpunosti slažem. 


Je li za dobar stil potrebno puno novaca? 
Naravno da nije. Uvijek pomaže ako imate više sredstava, jer tada imate i više mogućnosti za biranje, no to nikako nije presudno. Mislim da bi idealno bilo kombinirati high street brandove i dizajnerske komade. 
Najdraži komad odjeće?
Hmm... Vjerojatno Mango kožna jakna koju sam nedavno kupila na sniženju, te jedan H&M kombinezon. Na odjeću ne trošim puno, većinom biram high street brandove. Uvijek bi prije izdvojila više novaca za cipele ili modne dodatke nego za odjeću. Apsolutno najdraži komad koji posjednujem nije među odjećom, nego među nakitom - to je Saint Laurentov Arty prsten. 
Kada su pitanju domaći dizajneri, čiji rad posebno cijeniš?
Od domaćih dizajnera cijenim rad Zorana Aragovića, Hippy Gardena, Tomislava Bahorića, Matije Vuice, Borisa Pavlina, Andreje Bistričić, itd... Ljudi često zaboravljaju da kod nas ima puno talentiranih dizajnera. 


Kada bi mogla u tri riječi opisati svoj stil, koje bi to bile?
Tri riječi: Edgy. Trendy. Cool.
Pokoravaš li se trendovima i čemu se najviše raduješ ove sezone?
Ne bih rekla da se pokoravam trendovima. Postoje trendovi koji mi se jednostavno ne sviđaju, i smatram da ne odgovaraju mom stilu i osobnosti, te ih neću nositi. Naravno, pratim trendove, ali nosit ću ih samo ako mi se sviđaju.
Za proljeće se veselim velikim printevima, pastelnim bojama, lepršavim materijalima, oxfordicama, općenito radujem se kreativnijem odijevanju. Zimi kreativnost nekad ne dolazi do izražaja, dok se u proljeće to sve mijenja. 
Tko su tvoje stilske muze?
Rachel Zoe, Sienna Miller, Diane Kruger, Chiara Ferragni, Sarah Jessica Parker, Emma Watson. 


Što sve nosiš u svojoj torbici, bez čega ne možeš?
IPhone, klučevi, make-up torbica, Moleskine planer, češalj, kemijska olovka, vozačka dozvola. 
Kakvi su planovi za budućnost, u kojem smjeru će se razvijati tvoj blog?
Imam raznih planova, no ne volim o njima pričati dok nisam sigurna. Stalno radim na poboljšanju bloga, nekad su to male stvari, nekad velike, no u zadanim okolnostima uvijek dajem sve od sebe i nadam se najboljem.


No comments:

Post a Comment